Woonin- Robotmedewerker zorgt voor waarborging continuïteit

1 februari 2023

De applicatielandschappen bij woningcorporaties zijn complex. Tientallen systemen staan met elkaar verbonden, waarbij koppelingen goed moeten functioneren om een vlekkeloze bedrijfsvoering te borgen. Maar een continue monitoring van die koppelingen is tijds- en arbeidsintensief. Woningcorporatie Woonin heeft die monitoring geautomatiseerd, en in gesprek met CorporatieGids.nl vertelt Medewerker Beheer ICT Rob Koot over wat dit vraagt van de Utrechtse corporatie en wat het heeft opgeleverd.

“Bij Woonin hebben we veel applicaties in ons landschap,” begint Rob het gesprek. Middenin dat landschap staat het ERP-systeem Dynamics Empire. “Heel vaak wordt een wijziging hiervandaan vertaald naar andere systemen. Vroeger was dat enorm veel werk, want dan moest ieder systeem een unieke koppeling krijgen. Wij gebruiken daarom nu ruim tien jaar DataRotonde waardoor een wijziging in ons ERP-systeem slechts één koppelingwijziging betekent.”

Haperende koppelingen
Hoewel hiermee het aantal koppelingen bij Woonin fors is afgenomen, zijn er nog genoeg verbindingsstukken die de systemen verbinden. “We gebruikten de afgelopen jaren een dashboard om te controleren of deze nog steeds functioneerden en er niet een was omgevallen. Het probleem was dat je niet continu op zo’n dashboard kijkt. Als iets in het weekend of ’s nachts omvalt, kan het uren duren voordat iets wordt opgemerkt.”

Nieuwe medewerker
Woonin heeft daarom een nieuwe ‘werknemer’ in dienst genomen: Rob 24/7. “Het idee van deze robot ontstond in 2021 tijdens CorporatiePlein. Ik sprak toen met Arjan Hiemstra van DataRotonde over het monitoren van koppelingen. Rob 24/7 helpt ons dag en nacht deze te monitoren. Gaat er iets fout, dan krijgen we nu automatisch een mail en worden we zo op de hoogte gesteld. Iedere twee minuten doet Rob z’n check en als het meerdere keren achter elkaar fout gaat, krijgen we een melding. Uiteindelijk gebeurt het maximaal één of twee keer per jaar dat iets spaak loopt in een applicatie, maar met een landschap met meer dan dertig applicaties is het handig dat er continue controle is.”

Bron: CorporatieMedia - Foto: Woonin

DataRotonde Webinar

18 juni 10:00-11:00

DataRotonde Regie
Samen alles onder controle!
Met Ralf van Kuijck,
Coördinator Regie & Projecten
Wonen Zuid

Meer info

Hoe kunnen we je helpen?

Samen kijken naar jouw integratievraagstuk?
Neem vrijblijvend contact op en we denken graag mee.

DataRotonde B.V.
T: +31 (0)318 55 2020
E: info@datarotonde.com

> Contact