ICT-huishouding zo klaar mogelijk houden in deze snel veranderende wereld

8 september 2022

Gebruik van de cloud door woningcorporaties is anno 2022 al aardig ingeburgerd. Maar waar eerst het overzetten van enkele applicaties naar de cloud de norm was, kiezen steeds meer organisaties ervoor hun hele ICT-huishouding buiten de deur te zetten. Zo koos Woonbron – verantwoordelijk voor zo’n 45.000 vhe in Zuid-Holland – onlangs voor de stap naar Azure. CorporatieGids Magazine sprak erover met Informatiemanager Rutger Horbach.

Praten tussen systemen
Gebruikmaken van de cloud betekent niet dat het aan elkaar knopen van systemen lastiger wordt, legt Rutger uit: “In ons on premise landschap maakten we gebruik van DataRotonde en dat is in de Azure-cloud niet anders. DataRotonde heeft de migratie van het applicatielandschap en haar koppelingen naar de cloud vereenvoudigd. De koppelingen tussen de systemen die al liepen – bijvoorbeeld die tussen ons ERP-systeem Dynamics Empire en DataRotonde – zijn direct overgezet naar de cloud. Voor onze partners verandert er daarom niets, die blijven gebruikmaken van dezelfde ingang. Aan de achterkant communiceert DataRotonde niet meer met ons datacenter, maar met Azure.”

“Voor de paar koppelingen die buiten DataRotonde om liepen, moesten we soms wel een oplossing vinden. Zo maakt Azure gebruik van andere technieken waardoor koppelingen anders moeten lopen. Inmiddels hebben wij deze allemaal omgezet naar de in Azure beschikbare standaarden.”

Bron: CorporatieGids Magazine - Foto: Jan van der Ploeg

DataRotonde Webinar

18 juni 10:00-11:00

DataRotonde Regie
Samen alles onder controle!
Met Ralf van Kuijck,
Coördinator Regie & Projecten
Wonen Zuid

Meer info

Hoe kunnen we je helpen?

Samen kijken naar jouw integratievraagstuk?
Neem vrijblijvend contact op en we denken graag mee.

DataRotonde B.V.
T: +31 (0)318 55 2020
E: info@datarotonde.com

> Contact