Congres Ketenstandaard 2023 - Opschalen en uitbreiden van DICO-koppelingen

22 maart 2023

In 2016 ging de eerste DICO-koppeling voor Van Wijnen Groep op DataRotonde in productie. Inmiddels is dit een breed gedragen oplossing. Dagelijks wordt deze toepassing gebruikt, vanuit alle vestigingen van Van Wijnen Vastgoedbeheer.

Informatie-uitwisseling met verschillende vastgoedbeheerders, over de uitvoering en actuele status van serviceopdrachten, is door de DICO-koppeling eenvoudiger geworden. Hiermee is ook de kwaliteit van de informatie toegenomen. De gerealiseerde oplossing is breed toepasbaar en dit heeft direct een positief effect op de tevredenheid van de bewoners.

In het begin werd de toepassing ingezet bij een reparatieverzoek of serviceproces, later werd daar mutatieonderhoud aan toegevoegd. Onlangs is een directe koppeling gemaakt met een huurdersapp. In de nabije toekomst zal de toepassing nog verder uitgebreid worden, zoals bijvoorbeeld: digitaal bestellen, koppelen met onderaannemers of toepassingen op het gebied van IoT.

Met behulp van DICO is DataRotonde in staat om oplossingen in verschillende markten snel en op maat toe te passen: DataRotonde verbindt!

Paul Engel, regio verantwoordelijke en BO ICT en proces, en Rick van Kalken, projectbegeleider proces, van Van Wijnen Vastgoedbeheer vertelden op het jaarlijkse congres van Ketenstandaard over hun ervaringen met het opschalen en uitbreiden van DICO-koppelingen bij Van Wijnen. 

In Nijkerk lieten meer dan 150 bezoekers zich inspireren door deze sessie.

DataRotonde Webinar

18 juni 10:00-11:00

DataRotonde Regie
Samen alles onder controle!
Met Ralf van Kuijck,
Coördinator Regie & Projecten
Wonen Zuid

Meer info

Hoe kunnen we je helpen?

Samen kijken naar jouw integratievraagstuk?
Neem vrijblijvend contact op en we denken graag mee.

DataRotonde B.V.
T: +31 (0)318 55 2020
E: info@datarotonde.com

> Contact